×
New Joined

2 langkah menyelesaikan masalah Rezeki dalam hidup anda

Sila tonton video di bawah sehingga habis

Assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada anda. Saya Farihan Yahya, Founder Projek e-Rezeki.my ini. Satu platform yang saya bina untuk semua. Khusus membawa insan diluar sana untuk kembali hidup bertuhan dan membantu menyelesaikan masalah rezeki.

Perlukan bimbingan untuk berubah? Saya bukanlah guru. Bukan juga cikgu, ustaz, sosial influencer. Bukan juga Dato'., Professor mahupun orang berpangkat. Zaman poyo saya, mencari nama, mencari pujian dan sanjungan orang dah berlalu(baca perjalanan kisah saya dibawah untuk tahu lanjut). Sekarang, sisa masa yang tinggal hanya untuk membesarkan Dia, beramal lebih untuk Dia, mengajak orang kembali balik kepada Dia dengan mengenal Dia. Allah kurniakan kepada saya beberapa kelebihan iaitu salah satunya ilmu Pengurusan dan Leadership. Allah beri juga kepada saya ilmu Hikmah Diri supaya insan lain mudah faham dalam proses mendidik ke jalan Allah, mengenal diri mengenal Allah. Allah berikan kepada saya ilmu pengurusan bisnes gaya Nabi. Platform e-Rezeki.my ini juga saya bina aplikasi dari ilmu dakwah cara Rasulullah. Berkaitan masalah rezeki akan selesai automatik apabila aplikasikan ilmu yang saya DIDIK & kongsikan dalam group komuniti RMR + KMR ini. Pengalaman yang saya telah lalui boleh dijadikan panduan, sempadan dan ilmu buat anda yang ingin betul-betul berubah dari kepompong masalah sedia ada sekarang.

Biarlah hanya kita wujud pada pandangan Allah semata
Biarlah hanya kita wujud pada pandangan Allah semata

Sukacitanya saya menjemput anda join komuniti RMR + KMR. Dengan cara berinfaq RM110 RM100 untuk jariah pengurusan dan selenggara platform yang kami gunakan. Infaq ilmu anda ini sekali sahaja seumur hidup. Selagi bernafas, saya akan bimbing anda kembali ke jalan hidup bertuhan dan menyelesaikan masalah rezeki anda. Ilmu Allah tak boleh dijual beli, tak boleh di niagakan. Anda kena jelas yang itu. Anda nak belajar solusi kepada masalah anda, sedekah lah lebih, beramal lah lebih lagi, sebarkan manfaat sebanyak mungkin, sebarkan kebesaran Allah lebih lagi. Bukan kepada saya, bukan untuk saya, tapi terus direct kepada Allah lah. Terus Ikhlaskan diri, kerana Dia, baru "bodek" kepada Allah dengan cara yang betul dan berkesan. Anda akan dihadiahkan susunan Workbook Amalan 100 Hari(Rahsia Magnet Rezeki) dan Workbook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki serta merta setelah infaq anda selesai. Teruskan beramal. Workbook ini hasil pengalaman dan amalan yang telah terbukti & sangat berkesan saya telah lalui, beramalnya sendiri.

Syarat utama berada dalam group komuniti ini mudah sahaja, sentiasa kosongkan gelas setiap hari. Niat nak belajar kerana Allah. Kerana, akan ada sahaja ilmu baru yang akan saya kongsikan akan bimbingkan kepada anda, insyaAllah. Siapa yang layak sertai? hanya insan yang masih belum boleh buat simpanan RM5000 sebulan. SIMPANAN ya, bukan SALE & bukan GAJI! Kalau anda dah boleh buat simpanan sebulan RM5000 tidak perlulah lagi anda sertai ke komuniti saya ini, anda sudah kategori berjaya, Allah dah bantu anda lah tu. Jalan terus..

Klik butang dibawah jika anda ingin dapatkan ilmu ini, memenuhi syarat dan ingin berukhuah dalam komuniti ini :

Saya Nak Berubah ▹

Kisah disebalik wujudnya platform ini yang perlu anda tahu

Pada 24 Ogos 2018 yang lalu saya telah ditidurkan sementara oleh Allah. Kejadian berlaku ketika tengah bergembira jalan-jalan dan bersuka ria dengan family tersayang saya di sekitar Petaling Jaya. Tengah-tengah seronok, Allah pengsankan saya, terus tak sedarkan diri. Saya dikejarkan ke Hospital Sungai Buloh. Dimasukkan ke ICU.

Ada darah pekat dalam otak sepanjang 2cm. Serta bengkak. Doktor berikan bius untuk rehatkan saya. Sehingga 28 Ogos 2018 baru saya separa sedar. 29 Ogos 2018 baru sedar sepenuhnya atas keizinan Allah. Namun masih tidak boleh berkata-kata dan masih menggunakan alat bantuan pernafasan.

Seperti Mati hidup semula. Itu yang saya alami dan rasai. Setelah saya terjaga dari hari itu, saya terus bertanya berapa TAHUN dah saya tidur? Rasa cukup panjang dan lama rasanya saya ditidurkan. Allahu..

Saya disahkan Strok sebelah kanan badan. Sekarang masih lagi usaha untuk proses pemulihan. 90% alhamdulillah. Menulis pun masih lagi banyak menggunakan anggota sebelah kiri. Kanan belum pulih sepenuhnya.

Syukur alhamdulillah, Allah masih beri peluang kepada saya untuk bernafas dan memakmurkan insan melalui ilmu dan pengalaman yang saya ada sebelum ini. Tanpa berlengah dan membuang masa lagi, terus saya lancarkan 3 projek pada awal tahun 2019 iaitu Projek Bahtera, Projek e-Rezeki.my dan Projek Bahtera Umrah.

Platform ini tidak lain dan tidak bukan sekadar saham akhirat untuk membawa balik seramai mungkin kembali hidup bertuhan. Dan membantu menyelesaikan masalah yang sering belenggu ramai orang iaitu masalah REZEKI.

Projek Bahtera merupakan pada awalnya adalah Secara Mingguan untuk Sedekah Makan Tengah Hari di Masjid Bandar Baru Ampang di Zon Tengah iaitu pada hari Jumaat. Sehingga kini kami berjaya tadbir dan urus tanpa gagal dan sudah mencapai sasaran 500 jemaah(bungkusan diedarkan) setiap minggu. Kami telah buka Projek Bahtera di Zon Utara pula iaitu di Masjid Ar-Rahmah, Melele Jitra pada awal Julai 2019. Dan pada awal Ogos 2019 yang lalu kami telah buka Projek Bahtera Zon Selatan iaitu di MASJID BANDAR BARU SENAWANG, N.SEMBILAN. Sesiapa yang ingin menyumbangkan boleh terus salurkan ke https://www.billplz.com/projekbahtera

Jemput layari Medium Sosial Media Projek Bahtera kami :

https://facebook.com/projekbahterahttps://t.me/ProjekBahtera dan https://instagram.com/_projekbahtera

 

fastabiqul khairat e-rezeki.my

Kini saya komuniti(RMR,KMR, RHD,dan e-Rezeki.my) telah menyebar luaskan lagi rezeki Allah dengan mentadbir urus makan tengah hari di 2 Sekolah tahfiz setiap hari. Sekolah terlibat adalah :

  • Madrasah Tahfiz Raudatul Huffaz, Hulu Langat, Selangor
  • Maahad Tahfiz Integrasi Ilmi, Hulu Langat, Selangor

Pada awal ogos 2019 lalu, sekolah tahfiz itu bercuti jadi kami membuat adhoc projek menggantikan tahfiz tersebut dengan Pusat Penjagaan Fikrah,Kajang,Selangor. Pusat Jagaan ini dihuni oleh 100 orang warga emas. Majoritinya dibuang dan ditinggalkan keluarga(anak-anak). Ikuti laporan dari team Projek Bahtera setiap hari di telegram channel di sini.

Kenapa saya buat Projek Bahtera ini? kerana saya telah alami sendiri rasanya MATI ketika saya ditidurkan 5 hari itu. Setiap orang dah rasa mati pasti ingin bersedekah. Kerana tahu jika diberi kesempatan balik ke dunia semula pasti ingin lakukan sedekah. 3 amalan yang boleh berterusan dibawa selepas kita mati apa dia? iaitu Doa anak yang soleh, Ilmu yang bermanfaat, dan Sedekah Jariah. Sedekah yang berpanjangan dan berterusan. Dengan itulah lahirnya Projek Bahtera ini. Saya nak seramai mungkin bersedekah bersama-sama saya. Kerana dengan berjemaah lebih Allah suka. Allah lebih tuntut kita lakukan satu-satu amalan kebajikan dengan berjemaah. Ramai-ramai. Tidak seorang-seorang. Konsep itu yang saya terapkan dalam komuniti VIP Rahsia Magnet Rezeki (RMR).

Setelah itu, saya lancarkan Projek e-Rezeki.my pula. Ianya kembar kepada Projek Bahtera. Kerana apa? kerana ramai juga di dalam komuniti VIP Rahsia Magnet Rezeki, yang nak bersedekah RM10 pun masih tidak mampu. Nak bersedekah setiap hari pun masih lagi berkira-kira. Teragak-agak. Apatah lagi seminggu sekali. Juga tidak mampu. Tidak yakin dengan Allah yang Maha Pemberi Rezeki.

Platform e-Rezeki.my adalah platform untuk semua. Apa yang ada dalam e-Rezeki.my ini? Saya wujudkan sistem affiliate. Saya dan team e-Rezeki.my beri ilmu berkaitan bisnes. Beri ilmu didik cara buat bisnes ikut contoh Rasulullah melalui ilmu Super NBI. Rumusan ilmu di RMR+KMR dan di Platform affiliate e-Rezeki.my akan pelajari boleh dirumuskan seperti gambar tapak tangan di bawah. Dari asas sekecil-kecil ilmu bisnes tepi jalan hingga ke Ilmu pengurusan bisnes Billionair iaitu income legacy.

Ilmu bisnes yang akan di didik di e-Rezeki.my

Semua yang ada masalah tidak mampu bersedekah di RMR+KMR  itu, di didik untuk belajar ilmu bisnes ini. Daftar dan Buat bisnes online melalui platform Affiliate e-Rezeki.my ini. Saya mendidik semua ahli RMR+KMR yang menyertai affiliate e-Rezeki.my untuk sebarkan Rezeki Allah. Bukan sekadar penerima rezeki lagi.

Produk apa yang para affiliate sebarkan ;

  • Workbook Rahsia Amalan 100 Hari(Rahsia Magnet Rezeki-RMR).
  • Workbook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR) : lanjutan dari ilmu RMR.

kombo rmr dan kmr

Hasil infaq yang dapatkan workbook ini melalui link affiliate e-Rezeki.my, pihak pengurusan akan beri imbuhan hasil usaha mereka, kerana berjaya mengajak orang untuk beramal, belajar ilmu kerana Allah, mengajak orang membuat kebaikan ikhlas kerana Allah. Boleh membantu mereka untuk sertai bersedekah kerana Allah di Projek Bahtera. Mampu menyelesaikan masalah tiada rezeki untuk memberi sedekah, setiap minggu/setiap hari selepas mereka menyertai Projek e-Rezeki.my ini. Begitu kitaran rezeki yang Allah nak. Beri dan sebarkan kebesaran Dia. Beramal kerana Dia. Bukan puji makhluk ciptaan Dia. Bukan puji produk, bukan puji nama-nama orang. Segala Puji Bagi Allah, Tuhan Sekalian Alam. Baca Al-Fatihah bagaimana kalau masih puji makhluk Dia?

Begitulah 2 kitaran ilmu, amalan dan infaq usaha yang saya bangunkan ini. Moga usaha kecil ini memberi impak besar pada akhirat kita semua. Juga pada balasan rezeki di dunia buat anda jika anda usaha lebih untuk sampaikan / mengajak orang lain mendapatkan ilmu amalan ini.

Komuniti VIP RMR atau KMR saya didik untuk beramal sambil faham apa yang mereka amalkan itu. Bukan sekadar ikut-ikutan sahaja. Jadi ilmu sebenar yang diberikan bukan terletak pada atau didalam Workbook RMR + KMR tersebut. Tetapi ilmu sebenar adalah dari didikan yang saya terapkan setiap hari di dalam komuniti RMR + KMR tersebut.

Itulah sahaja usaha saya selagi ada nafas ini. Sebelum dijemput balik bertemu Ilahi kelak. Mengajak orang bersedekah bersama. Mengajak orang beramal dari amalan 2 workbook itu melalui platform e-Rezeki.my ini.

Jelas ke setakat ini?

Jika anda ada sebarang maklum balas atau pertanyaan boleh terus tinggalkan di form ini, saya akan membalas secepat mungkin pertanyaan & maklum balas membina daripada anda.

https://forms.gle/c8u72zT6HfMcn8kn7

Sekian, jumpa anda di Komuniti RMR+KMR untuk perkongsian lanjut ilmu DIDIKAN dari saya ya!

Manfaat apabila sertai e-Rezeki.my

Membantu anda mendalami ilmu bisnes online sebenar gaya Rasulullah

  1. Setiap orang tercari-cari ilmu bisnes. Real Ilmu Bisnes. Padahal kita sebenarnya sudah cukup, ada seorang role model, ikutan, contoh yang betul-betul mentor sepanjang zaman segala ilmu. Termasuklah ilmu bisnes. Real Bisnes in the world. Jika tidak Rasulullah siapa lagi?
  2. Berbagai ilmu bisnes yang kita boleh pelajari dari Rasulullah. Dari awal nak mula bisnes, pemilihan bisnes, pengurusan staf, pengurusan masa, pengurusan kewangan, pelaburan dan pengagihan wang.
  3. Aspek kemahiran pengurusan masa melalui teknik bisnes cara nabi ini mengajar kita untuk menguruskan masa dengan lebih efisyen. Oleh yang demikian, kita akan mempunyai lebihan masa untuk membuat amalan yang di susun di dalam RMR+KMR kerana Allah.
  4. Masa yang terluang juga boleh kita gunakan untuk mengeratkan lagi hubungan kita sesama manusia terutamanya ahli keluarga dan pasangan kita. InsyaAllah makin hari pasti makin sayang.
  5. Apabila keluarga bertambah gembira dan sayang, stress akan minimum, kerja akan lebih produktif dan dioptimasikan dengan cara yang betul. Ya, lah kita kan ikut urus bisnes cara nabi. Seronok? Mestilah seronok..

Membantu menyelesaikan masalah rezeki yang sering dihadapi ramai orang

  1. Platform e-Rezeki.my ini untuk semua. One Platform For All..
  2. Jadi ianya satu medium yang disediakan khas untuk anda praktiskan ILMU BISNES ONLINE yang akan dibimbing oleh team leader Projek e-Rezeki.my ini.
  3. Tiada lagi masalah berkaitan rezeki apabila anda berusaha aplikasikan ilmu dan teknik yang dibimbing di e-Rezeki.my ini. Platform yang kami sediakan juga PERCUMA. Anda berpeluang menjana unlimited income(pendapatan) dari sini. Hanya menggunakan ilmu dan praktikal yang kami share.
  4. Anda tidak lagi perlu mencari-cari peluang kerja atau melaburkan modal untuk pelajari ilmu.
  5. Tiada ilmu yang lebih mahal dari ilmu mengenal diri mengenal Allah. Dibukakan seluas-luasnya jalan apabila kita, balik kembali ikut jalan yang betul.
  6. Janganlah kita lalai. Erti lalai sebenar ialah lalai dari mengingati Allah walau sedetik waktu.

Membantu membawa orang kembali hidup bertuhan yang sebenar

  1. Back to basic, Awalluddin Maarifatullah (Awal2 Beragama Itu Mengenal Allah). Di dalam Group RMR asasnya adalah untuk membawa balik diri kita supaya sentiasa sedar akan Allah.
  2. Segala amalan di dalam Workbook RMR adalah himpunan amalan untuk kita lebih mendekatkan kita kepada Allah.
  3. Tiada had limit ilmu untuk lebih mengenal Allah apabila berada di dalam group RMR. Saya sebagai khalifah, anda juga sebagai khalifah. Amanah saya untuk menyampaikan segala ilmu yang dah diletakkan pada bahu saya(Ilmu Akhirat & Ilmu Dunia). Itu tanggungjawab saya selagi nafas saya masih ada(sebelum ditarik balik untuk selamanya).
  4. Bila kita dalam berjemaah ( Group RMR ) barulah lebih bermotivasi untuk laksanakan amalan-amalan yang sama secara istiqamah. Ada saya dan sahabat lain yang boleh menasihati dan kongsi pengalaman rasa supaya kita turut sama bermotivasi. Ilmu sebenar segalanya datang dari Allah.

4) ALLADZII ALLAMA BIL-QALAM

Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan,

5) ALLAMAL INSAANA MAALAM YA LAM

Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya.

Membantu menjana online bisnes sambil mendapat lebih kebebasan masa untuk beramal kepada Allah + mensucikan harta dengan bersedekah dan zakat

  1. Setiap orang perlu ada paling tidak, satu bisnes online. Kerana itu salah satu sumber rezeki masa kini yang terlalu mudah nak buat dan semua orang boleh buat.
  2. Amat rugi apabila tidak merebut peluang ini. Kerana bisnes online umpama mesin duit maya untuk anda. 
  3. Platform e-Rezeki.my ini satu contoh peluang yang anda boleh sertai untuk menjana rezeki secara online. Dengan cara mendaftar sebagai affiliate e-Rezeki.my, setelah itu anda akan diberi link unik untuk anda promosikan Workbook RMR dan lain-lain produk yang ada di e-Rezeki.my ini. iklankan link affiliate anda tu sahaja. itulah bisnes online anda yang paling mudah nak dibuat dan boleh dibuat oleh semua orang.
  4. Apabila menjadi affiliate e-Rezeki.my ini, anda umpama bersama-sama melaksanakan perintah Allah dalam surah al-Asr ayat 1 - 3. iaitu bermaksud :

Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

Mengajak orang ramai untuk bersabar, beramal, jemput sebarkan(jadi affiliate e-Rezeki.my) untuk dapat komisyen, dan beri solusi untuk selesaikan masalah DUIT yang tak pernah jumpa jalan nak selesai tu dengan kembali balik kepada Allah. Setelah beramal RMR, satu persatu akan Allah aturkan untuk selesaikan masalah rezeki tu.

Telah ramai affiliate e-Rezeki.my yang sebarkan link affiliate di sosial media mereka(dalam wall fb dan group fb), entah siapa-siapa Allah hadirkan dapatkan/beli melalui link dia. Tiba-tiba lihat akaun ada duit komisyen masuk. Anda pun boleh sambil beramal, sambil sebarkan link affiliate anda(itu sunnatullah untuk berikhtiar atas dunia ini).

Lebih banyak rezeki yang kita dapat, pastikan lebih banyak kita zakat dan sedekahkan. Kerana itu kunci untuk bersihkan diri kita. Bersihkan apa? bersihkan kekotoran rezeki yang kita dah makan sebelum-sebelum-sebelum-sebelum-sebelum-sebelum ini. 

Allah berikan rezeki. Dia juga aturkan segala hidup kita. Dia juga yang gerakkan kita buat benda baik dan buruk sebelum-sebelum ini supaya kita ambil pengajaran dan sedar kembali balik pada Dia. Dia juga jadikan rezeki yang halal dan haram. Walaubagaimana pun kita hidup atas dunia ni, kita tak akan dapat lari dari secebis makan rezeki haram. Lebih-lebih lagi, pada zaman sekarang ni. Pegang hp sekejap waktu bekerja pun dah lalai dari bekerja. Kan dah jadi sumber rezeki yang haram disitu. Setuju?.. jadi Allah dah aturkan hidup kita siap-siap supaya kita hendaklah sucikan diri dan bersihkan harta kita dengan tunaikan ZAKAT dan SEDEKAH!. jika tak buat dua ni(sedekah+zakat), sampai bila-bila lah diri kita ini tak akan selesai masalah rezeki dan sampai bila-bila lah diri kita ini umpama "kotor" dan "jijik" yang menghalang daripada rezeki nak masuk. Jadi, buat affiliate e-Rezeki.my ini selain dapat komisyen lebih, tujuan utamanya(NIAT SIAP-SIAP) untuk menggalakkan semua affiliate sedekahkan sebahagian komisyen itu untuk sucikan rezeki yang Allah beri tu. Supaya hadir lebih banyak lagi rezeki dari Allah yang tidak disangka-sangka untuk anda. Kita usaha selagi mampu. Setelah itu berserah dan bertawakkal. Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un. "We belong to Allah and to Allah we shall return." sentiasa ingat tu..

Ikat Ilmu dengan catitan,
Pelihara ilmu dengan amalan,
Sebarkan ilmu dengan lembaran,
Hayati “ILMU HIKMAH” dalam kehidupan !

Sebelum klik link BUTANG OREN dibawah, baca doa sebegini terlebih dahulu ya

"Ya Allah, Ya Tuhanku, Dengan limpah rahmat dan kasih sayangMu, jika apa yang aku inginkan ini dapat memberi manfaat kepada diriku dan boleh bawa diriku ini dekat kepadaMu, engkau bukakanlah hatiku untuk meneruskan infaq ilmu ini dengan Niat Infaq Kerana Allah Taala."

Rahsia dalam jiwa

Bertindak sekarang juga! Klik butang Oren dibawah. bertangguh, bermalasan dan berlengah-lengah untuk berubah itu tanda bisikan halus dari syaitan..

Infaq Basic
RM50
  • Workbook RMR (Rahsia Amalan 100 Hari)
  • Group VIP RMR
  • Percuma Daftar Affiliate eR ( Bernilai RM100)
Saya Nak Berubah

Infaq Advance
RM190
  • Workbook RMR (Rahsia Amalan 100 Hari)
  • Workbook KMR (lanjutan dari RMR)
  • Ebook RHD (Mengenal Potensi Diri+Hikmah Diri)
  • Group VIP RMR + KMR + RHD
  • Percuma Daftar Affiliate eR ( Bernilai RM100)
Saya Nak Berubah

Tiada jaminan yang lebih utama dari infaq ilmu yang anda laksanakan melainkan mendapat lipat ganda ganjaran dari Allah dan beroleh kelapangan hati & keberkatan rezeki, serta dibukakan jalan untuk memperoleh bermacam lagi nikmat kurniaanNya.

Zakat, Sedekah, Infaq dan Wakaf menjadi saham akhirat(simpanan kekal) kita.

Jemput sertai e-Rezeki.my di MEDIA SOSIAL kami melalui link di bawah(Klik Icon) :

 

fb messenger youtube pinterest